Terug

Volg Hart van Nederland

'Eigenaresse doodgeschoten hond ving zelf ook een politiekogel'

Dieren

6 feb 2023, 16:15

De eigenaresse van de zondag door politie doodgeschoten hond is zelf ook gewond geraakt door een politiekogel. Dat laat haar familie een dag na het incident weten aan Hart van Nederland.

De vrouw liep zondagavond met haar 8-jarige staffordshire-bulterriër door de Esperantostraat in Groningen. Volgens de broer van de eigenaresse kwamen ze een baasje met een Jack Russell tegen, waarbij de honden het aan de stok kregen. "De honden begonnen te blaffen en de stafford reageerde door de kleine hond te pakken. Ze liet niet meteen los."

Baasje ook geraakt

Agenten waren toevallig in de buurt en zagen dat de hond zich 'zeer agressief' gedroeg. Eén van de agenten vond de situatie zo dreigend dat gericht schieten op de viervoeter gerechtvaardigd was. Volgens de broer is in totaal vijf keer geschoten, drie keer op de hond en twee keer richting zijn zus. Zij zou aan haar hand zijn geraakt en inmiddels aan de verwondingen zijn geopereerd.

"Dat is onnodig veel schoten", vindt hij. "Ze is er kapot van. Alles gaat langs haar heen, als in een film. Je hond wordt gewoon voor je neus doodgeschoten."

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat de 48-jarige eigenaresse van de hond gewond is geraakt bij het incident. Rijksrecherche doet onderzoek naar het afvuren van het dienstwapen door de agent, en of de verwondingen van de vrouw daar het gevolg van zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.