Terug

Volg Hart van Nederland

Onvangbare eend zwemt wekenlang rond met tiewrap om snavel en kop

Onvangbare eend zwemt wekenlang rond met tiewrap om snavel en kop

Dieren

6 feb 2023, 09:31

Een ongelukkige eend uit Lemmer heeft wekenlang met een tiewrap om haar snavel moeten rondzwemmen. Veel omwonenden trokken zich het lot van de eend aan, maar het duurde lang voor ze was bevrijd.

De eend zwom samen met haar partner rond in een sloot bij het Fregat in Lemmer, schrijft Dierenambulance De Meren op Facebook. Ze was met haar kop en snavel vast komen te zitten in het plastic riempje, wat eten een stuk moeilijker maakte. De medewerkers kwamen de laatste tijd regelmatig langs om de eend te redden, maar het beestje liet zich maar niet vangen.

Getik op het raam

Buurtbewoner Tjitske Smits wist het vertrouwen van de pechvogel te winnen, onder meer door iedere dag speciaal voer in de tuin neer te zetten. Toen de eend zondagochtend met haar snavel op Tjitskes ruit tikte, zag ze dat de eend ineens van haar tiewrap was verlost.

Hoe dat kan is nog een raadsel, maar de eend geniet inmiddels weer volop van het leven. "Vandaag is ze alweer drie keer geweest voor bijvoeden, samen met haar verkering en broertjes en zusjes. Mooi, hè?"

Beeld: Facebook/Dierenambulance De Meren

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.