Terug

Volg Hart van Nederland

Dode wolf gevonden op A2 bij Nederweert

Dieren

9 apr 2022, 16:53

Op de A2 bij Nederweert is in de nacht van vrijdag op zaterdag een dode wolf gevonden. De wolf was aangereden, heeft de provincie Limburg bekendgemaakt. Het dier wordt in Utrecht en Wageningen onderzocht op identiteit en conditie.

De dode wolf in Nederweert is volgens de provincie de derde in vier maanden die in een straal van 35 kilometer is aangereden. Volgens de provincie gaat het om een mannetjeswolf.

DNA-onderzoek

In het Dutch Wildlife Health Centre van de Universiteit Utrecht en Wageningen Environmental Research wordt het dier verder onderzocht, onder meer om leeftijd, maaginhoud en conditie te achterhalen. Uit DNA-onderzoek moet duidelijk worden om welke wolf het precies gaat.

ANP Beeld: Provincie Limburg Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.