Terug

Volg Hart van Nederland

Dierenrechtenorganisatie vindt bloederige Walibi-attractie 'diep triest'

Dierenrechtenorganisatie vindt bloederige Walibi-attractie 'diep triest'

Dieren

19 juli 2022, 13:12

Met een spookhuis opgezet als bloederig slachthuis verlegt pretpark Walibi ook dit jaar tijdens Halloween Fright Nights zijn grenzen. Bij het project met de voorlopige titel ‘Slaughterhouse’ bewandelen bezoekers niet de attractie, maar hangen ze als het ware, net als vee, aan een vleeshaak. Vooral voor de vegetariërs is dit lugubere idee geen pretje. Woedende reacties op social media en ook dierenrechtenorganisatie Animal Rights vindt het plan verontrustend en overweegt actie. "Griezelen om andermans marteling en dood is diep triest."

"Wij maken ons ernstig zorgen. Als je dit afschuwelijk leed en de dood van een ander als entertainment ziet, is dat zeer verontrustend", vertelt woordvoerder van Animal Rights Anna Krijger aan Hart van Nederland. "'Lekker griezelen' om het afschuwelijke leed dat zich afspeelt in slachthuizen, het is ronduit walgelijk."

Dieptepunt

Walibi zou werken aan een attractie waar je met hangende zitjes door het slachthuis wordt getransporteerd, om te eindigen in een vleesvermaler, dit meldt Looopings. De reacties op social media laten zien dat niet iedereen in de rij gaat staan voor een ritje in de spookhuis.

Gruweldood

Animal Rights staat er voor open om in gesprek te gaan met Walibi. "Misschien kunnen we er een educatieve attractie van maken", vertelt Krijger. "Niet gericht op entertainment, maar juist op voorlichting. Wij zijn bereidt om onze beelden van de toestanden in de slachthuizen aan te leveren.

De dierenrechtenorganisatie is er namelijk niet tegen om mensen te confronteren met beelden van slachthuizen, al is een educatieve functie nu niet het belang van de makers vermoedt Anna. "Nu is het plan met de achterliggende gedachte om er geld aan te verdienen. Het is heel plat om dat te doen met de gruweldood van een ander.

Geen reactie op kritiek

Walibi wil niets zeggen over de plannen voor de 'Halloween Fright Nights' in oktober. Volgens een woordvoerster wordt er rond eind augustus meer bekendgemaakt over het thema en de attracties. Een reactie op de kritiek van Animal Rights wordt er dan ook niet geven.

Beeld: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.