Terug

Volg Hart van Nederland

Dierenambulance volgde het geluid en redde koolmees uit cv-ketel

Dieren

31 mrt 2023, 21:08

In de Dalerveenstraat in Den Haag is een koolmeesje gered uit de luchtpijp van een cv-ketel. De Dierenambulance & Hospitaal Den Haag gingen bij hun zoektocht het geluid achterna.

De koolmees maakt veel verschillende geluiden. Deskundigen zeggen dat de vogel wel 200 verschillende soorten geluiden kan maken. Het bekendste koolmeesgeluid is het zogenoemde fietspompje wat klinkt als: ti-tu-ti-tu-ti-tu.

De medewerker van de dierenambulance ging op de bekende tonen af. Hij ontkoppelde de cv om het beestje te kunnen bevrijden. "Hij zat ook vast in de luchtpijp, dus daar zit ook geen koolmonoxide. Helemaal niks", aldus de opgeluchte vinder.

Na controle blijkt dat de vogel helemaal gezond is en daarom is de koolmees weer vrijgelaten de wijde wereld in.

Bron: Regio 15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.