Terug

Volg Hart van Nederland

Dierenambulance: 'Bel niet meer voor kat Kees, hoeven we niet te redden'

Dierenambulance: 'Bel niet meer voor kat Kees, hoeven we niet te redden'

Dieren

27 juli 2022, 16:36

De telefoon rinkelt bijna onophoudelijk bij de Dierenambulance in het Noord-Hollandse Anna Paulowna. En de meeste telefoontjes gaan over één en dezelfde kat: Kees. Daarom roept de ambulance nu op: stop alsjeblieft met bellen over Kees.

De organisatie krijgt met regelmaat een belletje van een ongeruste bewoner of voorbijganger die een verwaarloosde kat ziet rondlopen of rondzwemmen. Kees houdt namelijk van water en modderbadjes.

Door baantjes trekken in de sloot en rollen in de modder ziet de vacht van de Maine Coon er al snel onverzorgd uit. Mensen zien dit onterecht aan voor verwaarloosd. "Niet verwonderlijk dat mensen Kees graag willen 'redden', wat dus eigenlijk helemaal niet nodig is. Er is niks met Kees aan de hand, het is gewoon een vrijbuiter van 7 jaar die graag zwemt en in de modder rolt", schrijft de dierenambulance op social media.

Streng dieet en medicijnen

Door de buitenactiviteiten van de kat hebben ze hem in de buurt omgedoopt tot Smeerkees. Het baasje van de kat heeft toestemming gegeven dat de Dierenambulance het verhaal deelt met de rest van Nederland.

Ook vragen het baasje en de medewerkers van de Dierenambulance om de kat niet te voeren, mocht je hem tegenkomen. De kat zit namelijk op een streng dieet en heeft medicatie nodig. "Als u hem voert, kan dit problemen opleveren voor zijn gezondheid."

Uit voorzorg zullen de medewerkers voortaan bij eenzelfde klacht de beller vragen om een foto te sturen. Alle medewerkers, die inmiddels bekend zijn met de zwemmende kat, zijn op de hoogte gesteld. "Mocht de dierenambulance gebeld worden, kan er gevraagd worden even een foto van de kat te sturen, als onze collega's Kees dan herkennen, kunnen we u met een gerust hart vertellen dat u Kees gewoon kunt laten lopen of zwemmen..."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.