Terug

Volg Hart van Nederland

Een waterbuffel in je tuin? Dat mag 'gewoon' in Nederland!

Dieren

18 apr 2022, 19:53

Binnen een paar weken tijd is in Hilversum een serval ontsnapt. Het is niet verboden om deze katachtige te houden. Welke bijzondere dieren staan er eigenlijk op de 'groene' lijst van de overheid en mogen dus gehouden worden zónder specifieke voorschriften?

Dat je in Nederland een hond of kat als huisdier mag houden mag geen verrassing zijn. Daarnaast mag je 'boerderijdieren' als koeien, varkens, schapen en geiten 'gewoon' in huis nemen. Er zijn echter een hoop exotische dieren die ook zonder verdere voorschriften gehouden mogen worden in Nederland.

Het gaat dan vooral om veel bijzondere kuddedieren, die in de wei staan en niet in woningen worden gehouden. Zoals meerdere zoogdieren uit de familie der holhoornigen, waaronder waterbuffels, de West-Kaukasische toer en de Dagestaanse toer. Ook verschillende exotische geitsoorten mogen gehouden worden, zoals de Nubische, Spaanse en Siberische steenbok.

Grote kangoeroes

Kangoeroes, die ook regelmatig ontsnappen en zich vervolgens erg moeilijk laten vangen, zijn ook toegestaan. En niet alleen de kleinere soorten, zoals de parmawallabie en de benettwallabie, maar ook hun grotere broers de bergkangoeroe en de Oostelijke grijze reuzenkangoeroe mogen koukleumen in ons land.

Binnenshuis zijn naast nertsen en egels ook vooral veel knaagdiersoorten toegestaan. De grijze huismuis kennen we allemaal, maar hij heeft allerlei exotische familieleden die ook in Nederland gehouden mogen worden. Zoals meerdere grasmuissoorten, die eruit zien als kleine zebraatjes, waaronder de gestreepte buffoon grasmuis.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.