Terug

Volg Hart van Nederland

Den Helder wordt geterroriseerd door duiven: 'Ik had duivenpoep in m'n koffie'

Dieren

14 mrt 2023, 15:13

Bij een wooncomplex in Den Helder is het elke dag Pasen. Bewoonster Margriet Janssen is elke week eieren aan het rapen en schrobt ze haar balkon meerdere keren per dag met chloor om de duivenpoep, veren en huidschilfers weg te halen. "Ik had laatst duivenpoep in m'n koffie." Ook buurvrouw Jaymie Steeman is de vogels spuugzat.

De dieren vliegen af en aan, poepen de heleboel eronder en bezorgen de bewoners een hoop kopzorgen. Oorzaak? De lichtbak en luifel boven de kledingwinkel Scapino zijn de grootste schuil- en broedplaats van de duiven.

Margriet maakt zich vooral zorgen om de gezondheid van de bewoners. Een aantal bewoners kampt met luchtwegklachten, waaronder Margriet zelf.

Klachten

Al vijf jaar klagen de bewoners over de duiven. Maar er gebeurt maar niks. De gemeente laat weten dat het niet haar taak is om de dieren te bestrijden maar de woningcorporatie. Echter wijst woningcorporatie Woontij weer naar de gemeente.

"We zijn in gesprek met de vastgoedbeheerder van het andere deel over de mogelijkheden van het weghalen van de luifel. Het blijft de vraag of met het weghalen van de luifel de duivenoverlast is verholpen."

Margriet mept de duiven met een stok van haar balkon: "Ik ben het helemaal zat."

Den Helder wordt geterroriseerd door duiven
1:42
Den Helder wordt geterroriseerd door duiven

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.