Terug

Volg Hart van Nederland

Dani filmde bizarre actie van vrouw die op dolfijn klom: 'Je hoorde gelijk mensen schelden'

Dani filmde bizarre actie van vrouw die op dolfijn klom: 'Je hoorde gelijk mensen schelden'

Dieren

21 juli 2022, 08:04

De vrouw die dinsdag op een spitssnuitdolfijn klom in zee bij Zandvoort, heeft zich de woede van veel mensen op de hals gehaald. Ooggetuige Dani Jacobs legde de bizarre actie vast en ging later verhaal halen. "Toen zei ze dat ik niet zo bijdehand moest doen."

Het was dinsdag een dag om niet snel te vergeten op het strand van Zandvoort. Dani en zijn vrienden zochten verkoeling vanwege de extreem hoge temperaturen toen er opeens paniek uitbrak onder badgasten. "Eerst dachten mensen dat er een haai was, die renden het strand op", vertelt hij aan Hart van Nederland. "Maar uiteindelijk bleek het om een dolfijn te gaan."

Dolfijn duikt op tijdens zwemmen

De vriendengroep besloot naar het zeedier toe te zwemmen. Eenmaal aangekomen bij de kleine walvis - de spitssnuitdolfijn is verwarrend genoeg een walvissoort - dook het beestje echter snel weer het water in. Een beetje teleurgesteld dropen Dani en zijn vrienden af, terug naar hun handdoekjes.

Even later namen ze opnieuw een verfrissende duik, want ook in Zandvoort tikte de thermometer die snikhete dag waarden van ruim boven de 35 graden aan. "Ik had toevallig mijn telefoon mee en dacht nog: zal ik hem opbergen?", vertelt Dani. "Toen kwam in één keer die dolfijn in het ondiepe gedeelte."

'Geen idee wat die vrouw dacht'

Al snel was de spitssnuitdolfijn omringd door mensen die het dier terug de zee in wilden duwen. "Ik zag al zoveel mensen helpen, dat ik dacht dat ik het maar beter kon vastleggen. Toen heb ik het hele gebeuren gefilmd." Toen de walvis op eigen kracht weer richting zee zwom gebeurde er echter iets absurds, wat óók door Dani werd gefilmd.

"In één keer ging een vrouw op een hele bijzondere wijze op de dolfijn zitten", drukt de filmende badgast nog aardig uit. De bizarre actie zorgde voor veel verbazing bij Dani en andere omstanders. "Ik heb geen idee wat ze precies dacht. Echt bizar. Je hoorde ook gelijk mensen schelden, maar ik heb het netjes gehouden."

Na afloop besloot Dani de dame nog even te confronteren met de dierenmishandeling. "Ik vroeg aan haar wat haar bedoeling was, daar was ik wel nieuwsgierig naar. Wat er gaat er in haar hoofd om?", legt hij uit. "Toen zei ze: niet zo bijdehand doen jij!", blikt hij verbaasd terug. "Wat is dat nou voor reactie?"

'Stress kan fataal voor dier zijn'

Ook bij dierenhulporganisatie SOS Dolfijn zijn ze op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de manoeuvre van de dame, die zich inmiddels bij de politie heeft gemeld. "Ik kan dat echt niet begrijpen. Ik vind het verbazingwekkend", zegt directeur Annemarie van den Berg tegen Hart van Nederland.

Ze wijst erop dat de vrouw het leven van de spitssnuitdolfijn in gevaar bracht. "Walvisachtigen en dolfijnen kunnen echt doodgaan van de stress. Dus daarbovenop klimmen had het dier fataal kunnen worden." Zo ver kwam het gelukkig niet: de vrouw ging uiteindelijk van de walvis af, waarna het zeezoogdier terug naar zee kon zwemmen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.