Terug

Volg Hart van Nederland

Criminelen stelen bijna alle duiven uit Den Ham: heldhaftige Harold zet achtervolging in

Dieren

18 jan 2023, 23:21

Bijna waren de brutale dieven gevlogen, maar door snel ingrijpen kon Harold Zwiers uit Den Ham maandagavond voorkomen dat Litouwers er met zijn wereldklasse duiven vandoor gingen. En maar goed ook, want zijn dieren zijn hem emotioneel én financieel veel waard.

Dankzij een goede alarminstallatie kon de Overijsselaar meteen achter ze aan. Te voet welteverstaan, want op zo'n 500 meter afstand van het verblijf van de duiven stond de bus van de twee jonge dieven vast in de modder. Muurvast, ze konden geen kant op. En daar waren de onverlaten kennelijk zo druk mee, dat Harold zelfs nog even terug kon lopen naar huis om zijn mobiele telefoon te pakken. Die was hij in de haast vergeten.

Tonnen waard

Na een telefoontje naar de alarmcentrale weten toegesnelde agenten de criminelen snel in te rekenen. In het busje zaten duivenhokken gebouwd, een sterk signaal dat je te maken hebt met een professionele bende. Volgens Harold komen de laatste tijd dit soort inbraken veel vaker voor. "In het Verre Oosten kunnen ze veel geld met die duiven verdienen. Soms honderdduizend euro, soms tweehonderdduizend euro."

Nu, een paar dagen na de poging tot diefstal kan Harold weer een beetje lachen. Hij had niet geweten wat hij zou doen als zijn gevederde vrienden definitief van hem waren afgenomen. "Ik ben er heel gek mee", zegt hij met een warme blik, terwijl hij topduif Robin even in de handen houdt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.