Terug

Volg Hart van Nederland

Bijzondere verrassing voor boer Wim: schaap brengt vijf lammetjes ter wereld

Dieren

9 mrt 2023, 17:55

Boer Wim Meyers wist niet wat hij woensdagavond meemaakte, toen een van zijn schapen moest bevallen. Niet één, niet twee, maar vijf lammetjes werden in één keer geboren. "Het komt niet zoveel voor", vertelt Wim in gesprek met Hart van Nederland.

De vijf pasgeborenen maakt het goed, zo laat de boer weten. "Vaak zit er bij een vijfling dan een dode tussen. Dit lijken gezonde lammetjes te zijn."

Verrast

Opvallend is dat het vier witte schapen zijn en een zwarte. "Ergens in het verleden heeft kennelijk een keer een zwart schaap in de stamboom gezeten", zegt Wim daarover, die zelf totaal verrast was door de vijfling. "Ik had al eens drie vierlingen gehad en ik dacht dat het er nu ook vier waren. Nadat er vier uit waren gekomen, riep mijn vrouw mij twintig minuten later ineens dat er nog een vijfde lammetje uit het schaap kwam."

De vijf lammetjes zijn allemaal gezond. Wel moet boer Wim de diertjes zelf bijvoeden. "Dat ene schaap kan niet alle vijf de lammetjes voeden, dus wij voeren ze bij. Het schaap geeft veel melk, maar meer dan drie lammetjes voeren lukt normaal gesproken niet."

Het is niet voor het eerst dat een schaap vijf lammetjes op de wereld zet. In 2022 beviel een ander schaap ook al van een vijfling. Bekijk hier de prachtige beelden van die pasgeboren lammetjes:

Zeldzaam én schattig: schaap bevalt van kerngezonde vijfling
1:18
Zeldzaam én schattig: schaap bevalt van kerngezonde vijfling

Foto: Caspar Huurdeman

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.