Terug

Volg Hart van Nederland

Beschuit met muisjes in DierenPark Amersfoort: drie stokstaartjes geboren

Dieren

21 mrt 2023, 16:45

Babynieuws uit DierenPark Amersfoort. In de dierentuin zijn drie stokstaartjes geboren. De jongen zijn voor het eerst gespot in het buitenverblijf. De dieren spelen volop, wat schattige beelden oplevert.

Wanneer de jonge stokstaartjes precies geboren zijn, is lastig te zeggen. Volgens dierenverzorger Marc Belt verblijft de moeder enkele dagen voor en na de bevalling in de burcht onder de grond. De stokstaartjes komen doof, blind en kaal ter wereld. Na een paar dagen openen de dieren hun ogen en ontdekken ze de omgeving.

De exotische beestjes zijn de eerste tijd erg afhankelijk van de familie. "De hele stokstaartenfamilie neemt de zorg op zich. Dit laat zien dat het sociale dieren zijn. De roofdiertjes letten op elkaar", vertelt Marc.

Goede match

Met de komst van de jonge stokstaartjes is de familie opnieuw uitgebreid. Het is inmiddels het vierde nestje voor het stokstaartkoppel. Stokstaartjes zijn erg kieskeurig in het vinden van een partner. "Nu wij opnieuw een nestje mogen verwelkomen, bevestigt dat het een goede match is."

Beeld: DierenPark Amersfoort

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.