Terug

Volg Hart van Nederland

VIDEO: Superschattig baby-girafje geboren in Wildlands Emmen

VIDEO: Superschattig baby-girafje geboren in Wildlands Emmen

Dieren

31 aug 2022, 18:13

Babynieuws uit Wildlands Emmen! Dinsdagmiddag is daar een babygiraf geboren in de giraffenstal van de dierentuin. De bevalling begon terwijl de hele kudde nog op de savanne liep. Voor de veiligheid is de groep op stal gezet. De aanstaande moeder kreeg de ruimte om in alle rust te bevallen. Een uur na de geboorte stond de kleine giraf al licht onwennig op de poten.

Het jonge dier en haar moeder maakt het goed. De dierenarts heeft het jong gecheckt. Het is een gezonde merrie en zij heeft de naam Nadira gekregen, wat in het Swahili ‘bijzonder’ betekent.

Lievelingskindje

Nadira is het tweede jong van moeder Ayana en giraffenhengst Bakari. Hun eerste jong is vorig jaar mei geboren en heet Polepole. Zij werd toen direct verstoten door haar moeder en werd met de fles door verzorgers grootgebracht. Daarom was deze tweede bevalling extra spannend.

Dit keer ging het gelukkig anders. Giraffemoeder Ayana toonde direct na de geboorte heel ander gedrag: zij likte de pasgeboren Nadira schoon en vrij snel nadat het jong in de benen was gekomen, stond zij het toe te drinken. Ook de eerste nacht zijn ze beiden goed doorgekomen. De komende tijd verblijven de jonge giraf, moeder en wat tantes nog wel achter de schermen. Zo kunnen de giraffen goed aan elkaar wennen en aansterken na de bevalling.

Beelden: Wildlands

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.