Terug

Volg Hart van Nederland

Baasje weigert maandenlang behandeling voor hond met ernstige huidallergie, viervoeter weggehaald

Baasje weigert maandenlang behandeling voor hond met ernstige huidallergie, viervoeter weggehaald

Dieren

26 jan 2023, 15:45

Een hond met een ernstige, onbehandelde huidallergie is afgelopen vrijdag weggehaald bij zijn baasje. De eigenaar van de viervoeter weigerde maandenlang het dier te laten behandelen. Reden genoeg voor de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) om de hond daar weg te halen. Het huisdier is overgebracht naar een geheime locatie om verzorgd te worden.

De hond en zijn baasje waren al langere tijd in beeld bij de LID. De eigenaar is zelfs al vaker aangesproken op het verwaarlozen van zijn hond. Daarom besloot de inspectiedienst tot tweemaal toe om de hond onder bestuursdwang naar een dierenarts te sturen.

Ernstige jeuk

Bij een derde controle bleek de hond nog altijd verwaarloosd, waarna het dier vrijdag door de politie en het LID werd weggehaald. "Door de aandoening had de hond te kampen met ernstige jeuk, ontstekingen en kale plekken", zegt de LID.

Inmiddels is het dier dus opgevangen op een geheime locatie, war het de juiste verzorging krijgt. De kosten voor de opvang, het transport en de medische behandelingen worden op de eigenaar verhaald.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.