Terug

Volg Hart van Nederland

Amsterdamse politiekat Nimis is niet voor de poes, maar wel enorme hit op TikTok en Instagram

Dieren

16 feb 2023, 18:35

Een geel politiehesje op een zwarte vacht: opvallen doet kat Nimis zeker. En niet alleen in de Amsterdamse straten, maar ook op sociale media. Op TikTok en Instagram is de kater een ware hit met tienduizenden volgers en filmpjes die honderdduizenden keren worden bekeken.

Nimis is overal in de hoofdstad te vinden: langs de grachten, in steegjes en op pleintjes. En dus online, waar hij ondertussen een enorme fanbase heeft opgebouwd. Volgers over de hele wereld zijn dol op de kater en zijn gele hesje met daarop de letters 'police'.

Kijk hier hoe Nimis door de Amsterdamse straten zijn 'patrouilles' loopt:

Amsterdamse 'politiekat' wereldberoemd door Instagram
0:45
Amsterdamse 'politiekat' wereldberoemd door Instagram

De grap is echter dat Nimis helemaal geen échte politiekat is, maar woonachtig is op een woonboot en daarom het gele 'reddingsvestje' draagt.

Maar dat maakt Amsterdamse agenten niks uit, die gaan graag met hun 'collega' op de foto:

Beeld: Police Cat Amsterdam

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.