Terug

Volg Hart van Nederland

Activisten blokkeren toegang tot Vion-slachthuis in Boxtel: vier mensen aangehouden

Activisten blokkeren toegang tot Vion-slachthuis in Boxtel: vier mensen aangehouden

Dieren

30 mrt 2021, 13:27

Een tiental activisten heeft dinsdagmiddag de ingang van een slachthuis van het bedrijf Vion in Boxtel geblokkeerd. Er konden geen dieren naar binnen worden gebracht, aldus een woordvoerster van de politie.

Na een paar uur maakte de politie een eind aan de bezetting, vier mensen werden aangehouden omdat ze de uitgang van het slachthuis bleven blokkeren.

De activisten zeggen op te treden uit solidariteit met de arbeiders in de slachterij, die volgens hen te lijden hebben onder slechte werk- en woonomstandigheden en daardoor ook met meer coronabesmettingen.

(Tekst gaat verder onder tweet)

'Consumeren van dieren niet essentieel'

'"En dit terwijl het doden en consumeren van dieren verre van essentieel is en zelfs bijdraagt aan uitbraken zoals deze", aldus een van de demonstranten. De actiegroep Sluit VION! eist dat Vion per direct sluit, en alle werknemers een goede, veilige en gezonde woonplek verstrekt.

(Tekst gaat verder onder tweet)

Vion zich van geen kwaad bewust

Vion zegt alle preventiemaatregelen tegen corona te nemen die er te nemen zijn en zich ook niet te herkennen in de verhalen over de omstandigheden. Er wordt volgens een woordvoerster gewerkt met bureaus die zich aan de diverse richtlijnen houden.

ANP

Beeld: Twitter@Sluit_Vion

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.