Terug

Volg Hart van Nederland

Aangespoelde en overleden spitssnuitdolfijnen hebben beiden een jong

Aangespoelde en overleden spitssnuitdolfijnen hebben beiden een jong

Dieren

6 okt 2021, 18:00

De twee spitssnuitdolfijnen die dinsdag op het strand bij Monster aanspoelden en daar vervolgens overleden waren vrouwtjes en gaven beiden melk, blijkt uit onderzoek van Universiteit Utrecht. Dat betekent dat beide dieren voor een jong zorgden.

SOS Dolfijn, dat samen met de KNRM tevergeefs probeerden de twee dieren terug naar zee te krijgen, vraagt iedereen in de omgeving goed op te letten of ze walvisachtigen zien zwemmen. Ook houdt de stichting ernstig rekening met meer strandingen komende tijd.

(Tekst gaat verder onder tweet)

Gespot? Maak melding

Mensen die in zee een walvisachtige spotten, wordt gevraagd dit te melden via Waarneming.nl en, áls het lukt, het dier te filmen. Bij strandingen van dieren, bel direct met SOS Dolfijn via 0646656601. Onderzoek naar de doodsoorzaak van de dieren loopt nog.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.