Dieren

Bestelbus rijdt in op zwanenfamilie, alleen moederzwaan en baby nog in leven

Een witte bestelbus reed donderdagochtend op de Oosteinderweg in Aalsmeer in op een zwanenfamilie. Daarbij overleden de vader zwaan en enkele babyzwanen. De moederzwaan en één van de jongen raakten zwaargewond.

De Dierenambulance heeft een van de twee kleine zwaantjes vrijdag naar vogelopvang de Toevlucht gebracht. Helaas heeft het babyzwaantje de nacht niet overleefd. In de sloot zwemmen nu alleen nog de moeder en het laatste zwaantje.

Volgens Gerrit Zant van de Toevlucht was het een moedwillige actie van de bestuurder om door te rijden na het incident. ‘Hij heeft de familie plat gereden en gewoon in nood achtergelaten. Het had ook een kind kunnen zijn’.

Lees ook: ‘Hond in hete auto kan al binnen 10 minuten sterven’

Slagveld

Buurtbewoners en de medewerkster van de Dierenambulance waren flink van slag van het slagveld dat ze aantroffen. Op Facebook roept de Dierenambulance ooggetuigen op om zich te melden en aangifte te doen wegens dierenmishandeling.

‘Omdat de zwaan monogaam is, zal de moeder geen ander mannetje vinden. Ze zal hoogstens een maatje krijgen, maar nooit meer een nestje krijgen met een ander mannetje’., vertelt Zant.

Dierenambulance de Ronde Venen/Amstelland