Dieren

Egeltje Strider onder het mes vanwege gebroken achterpootjes

Het gewonde egeltje Strider uit Alphen aan den Rijn is dinsdag met succes geopereerd aan zijn achterpootjes. Het duurt nog wel een paar weken voor Strider weer helemaal de oude is.

Judith de Vroom is vrijwilliger bij Sterkliniek Dierenartsen Alphen aan Den Rijn. Ze vangt wel vaker gewonde of verzwakte egeltjes op, maar Strider was er wel heel slecht aan toe. Hij bleek twee gebroken pootjes te hebben en de operatie zou 500 euro kosten.

Stalen pinnetje

Dankzij een anonieme gulle gever was het bedrag in één keer binnen en Strider is gisteren geopereerd. De operatie werd uitgevoerd door Michiel Albers en duurde ongeveer een uur. In beide pootjes zit een stalen pinnetje, zodat de botten in een paar weken weer aan elkaar kunnen groeien.

Verliefd

Judith laat woensdag weten dat het heel goed gaat met Strider, die inmiddels in de egelopvang in Den Haag zit. “Hij doet het top! Hij eet speciaal krachtvoer en is al heel actief”, vertelt ze. “De dierenartsassistente mist hem nu al, hij is zo leuk, iedereen wordt verliefd op hem.”

Lees ook: Egeltje Wee eindelijk van beugelbekkie af

De donaties die voor Strider worden opgehaald dienen nu een ander doel. Judith is namelijk bezig met het opstarten van een egelopvang in Alphen. “Mensen geven al jaren aan vogels, maar egeltjes worden vergeten en die lopen nu met honger rond”, legt Judith uit. ”

Doneren kan via bankrekeningnummer NL68RABO0148951643 t.n.v. Dierenambulance Alphen aan den Rijn onder vermelding van Donatie Strider egelopvang.