Terug

Volg Hart van Nederland

Cliënten zorginstelling schitteren in eigen kerstfilm zodat ze elkaar tóch nog kunnen zien

Cliënten zorginstelling schitteren in eigen kerstfilm zodat ze elkaar tóch nog kunnen zien

Milieu en Gezondheid

10 dec 2020, 06:00

De bewoners van zorginstelling Raamwerk kunnen elkaar toch nog zien met kerst. Ze spelen namelijk mee in een speciale kerstfilm. Een bezoekverbod, in quarantaine, afstand houden. Voor de gehandicapte cliënten van de zorginstelling in de Bollenstreek was het een pittig jaar. Traditiegetrouw wordt het jaar afgesloten met een speciale kerstmarkt en lichtjestocht. Vanwege corona kon ook dat dit jaar niet doorgaan. Daarom werd er een alternatief gezocht. En schitteren de cliënten nu in hun eigen kerstfilm. Begeleider Steven van Aller is een van de organisatoren. "Ze hebben zo'n lastig jaar achter de rug. Op deze manier kunnen we het jaar toch positief afsluiten."

Herders en schapen op wieltjes

Er is een professionele cameraploeg ingehuurd voor de opnames. Logistiek gezien is het volgens Steven een hele puzzel. Alleen bewoners die op dezelfde groep wonen mogen in dezelfde scène hun opwachting maken. De drie herders in een rolstoel worden vergezeld door schapen op wieltjes. De scènes worden op verschillende locaties opgenomen. "Zodat iedereen wel iets herkent", aldus Steven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.