Terug

Volg Hart van Nederland

Justitie eist 30 maanden cel tegen verkoper van dodelijke vuurwerkbom

112

3 dec 2020, 15:10

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag dertig maanden gevangenisstraf geëist, waarvan tien maanden voorwaardelijk, tegen een 32-jarige man uit Anjum wegens het leveren van een vuurwerkbom. Een 41-jarige man uit het Friese Morra kwam op 31 december 2018 om het leven toen hij het explosief afstak. De zogeheten mortierbom werd door de man afgestoken in een lanceerbuis, die eerder die dag in een weiland was ingegraven. Na het aansteken van het lont ging het illegale vuurwerk snel af. De man werd onder meer tegen zijn hoofd geraakt en bezweek ter plaatse. Ook een 15-jarige jongen werd door de klap weggeblazen. Lees ook: Twee verdachten in zaak dodelijke vuurwerkbom Morra weer vrij

Verkoper eerder veroordeeld

De man uit Anjum heeft de verkoop van de mortierbom toegegeven. Bij doorzoeking van zijn woning vond de politie nog meer gevaarlijk zwaar vuurwerk. Daarnaast werden er 51 patronen voor een alarmpistool aangetroffen. De Fries zegt dat hij niet wist hoe gevaarlijk het explosieve spul was dat hij had opgeslagen. Justitie gelooft dat niet en wijst erop dat de man niet wil zeggen van wie hij het vuurwerk heeft gekocht. Ook is de man eerder veroordeeld in verband met vuurwerk. "Verdachte is dus geen onbeschreven blad en heeft er kennelijk niet van geleerd", aldus de officier van justitie. Lees ook: Doden tijdens Oud en Nieuw door vuurwerk in Enschede en Friesland Tekst: ANP Beeld: Noormannen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.