Terug

Volg Hart van Nederland

Buurtbewoners Landgraaf over lichaam in vriezer: 'Opa lag altijd boven op bed'

nieuws

9 mei 2023, 17:31

"Ze vertelden altijd dat hij boven in bed lag." De overleden man die in een vriezer in het Limburgse Landgraaf werd gevonden, werd volgens de krant De Stentor 'Juupske' genoemd. De krant sprak met buurtbewoners nadat dit weekend bleek dat een zoon zijn overleden vader minstens anderhalf jaar in een vrieskist bewaarde.

De politie heeft zaterdag het lichaam van een man gevonden in een diepvries in een woning aan de Mansholtstraat in Landgraaf. De politie nam een kijkje na een melding. De man is een natuurlijke dood gestorven en niet via een misdrijf om het leven gekomen, meldt de politie.

Wilde hem niet kwijt

De regionale omroep L1 vertelt aan Hart van Nederland dat de 82-jarige zoon van de overledene - die in het huis woont - het lichaam bewaard heeft in de vriezer. Een verslaggever sprak met de man. De hoogbejaarde zoon vertelde dat hij zijn 101-jarige vader in de vrieskist legde zodat hij 'nog met hem kon praten'. "Ik wilde hem niet kwijt. Anders zou ik hem missen." De man sprak met regionale omroep L1:

L1-verslaggever vertelt over gesprek met zoon
1:28
L1-verslaggever vertelt over gesprek met zoon

De Stentor schrijft dat buurtbewoners vertellen dat in het bewuste huis een vader en zoon wonen. De oudste man is de tachtiger die zijn eigen overleden vader in de vriezer bewaard zou hebben. Hij staat volgens de krant bekend als het ‘kattenmannetje’ omdat hij de buurtkatten voert. Zijn zoon, die de kleinzoon van de overleden man in de vriezer zou zijn, is zelf een paar maanden geleden overleden, weet De Stentor. Hij zakte tijdens carnaval in elkaar.

De opa zou dus de overledene in de vriezer zijn. Aan De Stentor vertelt een buurtbewoner dat de zoon en kleinzoon altijd vertelden dat opa boven op bed lag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.