Terug

Volg Hart van Nederland

Bus stopt niet meer bij azc Budel vanwege incidenten met asielzoekers

nieuws

15 feb 2023, 14:38

Bussen van vervoersbedrijf Hermes stoppen voor onbepaalde tijd niet meer bij de haltes bij het azc in het Brabantse Budel, zo bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van Omroep Brabant. De beslissing is genomen vanwege incidenten met asielzoekers die bijvoorbeeld geen kaartje willen kopen. Volgens de woordvoerder eindigt zo'n incident soms in agressie. "De problematiek werd erger. Zo kunnen we niet verder, de veiligheid van andere passagiers en het personeel gaat voor."

Al jaren zorgen bewoners van het asielzoekerscentrum Cranendonck voor overlast. Omdat bewoners van de dorpen Budel en Maarheeze zich vaak onveilig voelen, heeft de NS een speciaal team ingezet die op het station in Maarheeze gaat controleren:

Overlast door asielzoekers dwingt NS tot uitzonderlijke maatregel in Maarheeze
2:15
Overlast door asielzoekers dwingt NS tot uitzonderlijke maatregel in Maarheeze

Hoe lang niet stoppen?

Het busbedrijf overlegt volgende week met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) over de situatie. De woordvoerder van het vervoersbedrijf kan nog niet zeggen hoe lang de bussen niet zullen stoppen bij de haltes.

Het azc ligt op het voormalige terrein van de Nassau-Dietzkazerne van Defensie en kan tot 1500 asielzoekers huisvesten.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.