Terug

Volg Hart van Nederland

Boeren steken hooibalen in brand op A50 bij Apeldoorn, snelweg dicht

Boeren steken hooibalen in brand op A50 bij Apeldoorn, snelweg dicht

nieuws

5 juli 2022, 22:43

Op de snelweg A50 bij Apeldoorn is de brandweer kort bezig geweest met het blussen van enkele branden. Volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio ging het om hooibalen en autobanden die in brand stonden. Rond 23.00 uur waren de brandjes onder controle.

Volgens Rijkswaterstaat hebben actievoerende boeren eerder op de avond "in groten getale" hooibalen in de berm van de weg gegooid en in brand gestoken. Op beelden was te zien hoe de boel in de fik stond en voor grote zwarte rookwolken zorgde.

Snelweg nog dicht

De actievoerders waren rond 23.00 uur weer weg. De A50 is bij knooppunt Beekbergen afgesloten voor verkeer richting het noorden. Brandweer, politie en de weginspecteur van Rijkswaterstaat zijn ter plekke. Er wordt gekeken of er schade is voordat de weg weer open kan, aldus de woordvoerster. Verkeer kan via de afrit van de afgesloten weg af.

De hooibalen worden met een kraan van de snelweg gehaald en op een andere plek verder geblust. Op die manier kan de snelweg zo snel mogelijk weer open.

Foto: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.