Terug

Volg Hart van Nederland

Boeren demonstreren met trekkers bij gevangenis om steun te betuigen voor shovelchauffeur

Boeren demonstreren met trekkers bij gevangenis om steun te betuigen voor shovelchauffeur

nieuws

20 mrt 2023, 23:18

Maandagavond hebben een aantal boeren met hun trekker een protestactie gehouden bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn. Ze wilden hiermee hun steun betuigen aan shovelchauffeur Johan R., die naar verluidt daar achter de tralies zit. Een woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn heeft dit bevestigd na berichtgeving van Studio Alphen en Omroep West.

Op 11 maart is R. gearresteerd na een incident bij een boerenprotest in Den Haag. Hij zou met zijn shovel door een afzetting zijn gereden.

Op beelden van de protestactie bij de gevangenis is te zien dat er zeker acht luid toeterende trekkers voorbijrijden aan de Eikenlaan. Ook een opvallende witte limousine was van de partij. Een woordvoerder gaf aan dat de gemeente niet op de hoogte was van de actie, maar deze wel werd toegestaan onder de voorwaarde dat de groep na dertig minuten weer zou vertrekken.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.