Terug

Volg Hart van Nederland

Bijna oud en nieuw, dus lange rijen bij de oliebollen-drive-in

nieuws

30 dec 2022, 21:47

Denk je aan oud en nieuw, dan kun je de oliebollen en appelbeignets al bijna ruiken. Niet gek dus dat er de hele dag al lange rijen stonden voor verschillende kramen. In het Limburgse Sint Odiliënberg is voor de derde keer een heuse drive-in geopend. Dat zorgde vorig jaar voor chaotische taferelen en dit jaar voor lange rijen.

Oliebollenbakker Cas Wolters is er helemaal klaar voor. Twee jaar geleden kwam hij met het idee om een oliebollen-drive-in te maken. "Je moest in die tijd naar de teststraat en daar vond ik zo'n vervelende sfeer hangen. Dus ik dacht dat kunnen we wel opleuken met oliebollen."

Die bollen zijn in twee jaar een heuse hit geworden in het Limburgse dorp. "Ons geheim is een goed traditioneel oliebollenrecept en het concept van de drive-in. Mensen weten wat ze kunnen verwachten van ons en komen daar ook graag voor terug."

Duizenden oliebollen in het vet

"In september en oktober kregen we de eerste bestellingen al binnen", vertelt Lars Boxelaar aan Hart van Nederland. Hij helpt Cas deze weken, want die is heel druk. 's Nachts wordt er gebakken en daarna worden de deegballen verkocht in de drive-in. Hoeveel ze er verkopen deze dagen, kan Cas niet meer bijhouden. "Het zijn er duizenden volgens mij. Op een gegeven moment ben je zo in de weer dat je de tel helemaal kwijt raakt."

De oliebol is dit jaar wel duurder dan anders, zegt Boxelaar. "Vooral de prijs van de frituurolie is hoger." Maar volgens Wolters weerhoudt dat de mensen niet om langs te komen: "Ondanks de inflatie bestellen mensen meer en de omvang van de bestelling is ook groter. Ze begrijpen dat de oliebol duurder is geworden maar hebben het er alsnog echt voor over omdat ze weten hoe lekker de oliebollen zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.