Terug

Volg Hart van Nederland

Bekijk de Tweede Wereldoorlog door de ogen van een vlogger

nieuws

3 mei 2019, 20:53

De vlogs van de 15-jarige Maurits van Brakel over de Tweede Wereldoorlog zijn zo populair, dat er een bioscoopversie van is gemaakt. Vrijdagmiddag ging de film in première in Hilversum. De film, Evert_45, gaat over de belevenissen van de jonge Evert tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met de film willen de initiatiefnemers de generatie die de oorlog heeft meegemaakt verbinden met de jongeren van nu. De vlogs zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei is erg enthousiast. ''We zijn blij met dit soort vernieuwende manieren waarmee de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog onder jongeren wordt bevorderd'', aldus directeur Jan van Kooten. Maurits van Brakel is blij met alle positieve reacties en de grote hoeveelheid kijkers. ''Het was echt een hele grote shock. Ik had natuurlijk wel een beetje gehoopt dat we veel mensen zouden bereiken, maar dit had ik zelf ook niet verwacht.'' De film is vanaf vandaag voor iedereen te bekijken op het YouTube-kanaal van Evert_45.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.