Terug

Volg Hart van Nederland

Beekse Bergen verwelkomt bijzonder zebraveulen

Dieren

22 dec 2020, 11:31

In het safaripark Beekse Bergen is een bijzonder dier geboren: een grévyzebra. Het jong is Lara genoemd en ze maakt het goed, zegt het wildlifepark in Hilvarenbeek. Het is eerste grévyzebra-veulen dat in de afgelopen twaalf maanden is geboren in de Beekse Bergen. De grévyzebra is een bedreigde diersoort en daarom is er een fokprogramma. Behalve Beekse Bergen doen Artis en Dierenpark Amersfoort daaraan mee. Ook in die dierentuinen werd dit jaar een grévyzebra-veulen geboren.

Bedreigde diersoort

De bedreigde zebrasoort leeft alleen in Ethiopië en Kenia. Deze zebra's zijn te herkennen aan de dunnere strepen die niet doorlopen op de buik. Er zouden nog maar 1700 tot 2100 van deze dieren in het wild leven. Beeld: Beekse Bergen/Mariska Vermij - van Dijk

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.