Terug

Volg Hart van Nederland

Bedenker Carnaval Festival vindt aanpassingen onnodig: 'Belachelijk'

nieuws

30 jan 2019, 19:53

De bedenker van de attractie Carnaval Festival in De Efteling vindt de aanpassingen die het pretpark gaat maken overdreven. Woensdag besloot De Efteling om de Afrikaanse en Aziatische stereotypen in de populaire attractie aan te passen. De krijgers met kroeshaar, schild, speer en ring door de neus kunnen echt niet meer zegt De Efteling zelf. Na de aanpassing krijgen zij bijvoorbeeld modernere klederdracht en haartooien.

'Ze zien er nu eenmaal zo uit'

''Als ze inderdaad die poppetjes gaan aanpassen, dan zijn het geen buitenlandse poppetjes meer. Een Chinees ziet er nu eenmaal zo uit, en iemand uit bijvoorbeeld Egypte ziet er ook weer anders uit,'' zegt Bert, de ontwerper van de attractie. Lees ook: De Efteling past aantal racistische stereotypen aan: “Past beter bij huidige tijdsbeeld” Niet alleen de Aziatische en Afrikaanse poppetjes zijn een stereotype, ook in Europa zijn de stereotype duidelijk zichtbaar tijdens een ritje in de attractie. ''De Nederlandse poppetje hebben ook klompen aan, maar niet elke Nederlander loopt toch op klompen? Het is belachelijk!" vindt Bert.

Drie maanden verbouwing

De attractie gaat drie maanden dicht voor het publiek om de veranderingen door te voeren: van 4 maart tot en met 31 mei. In totaal krijgen honderd van de 275 poppen van de show een opknapbeurt. Niet alleen het uiterlijk van de poppen gaat veranderen, ook wordt het besturingssysteem aangepast en alle halogeenlampen gaan eruit voor LED-lampen. De totale kosten van de verbouwing gaat ongeveer 3 miljoen euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.