Terug

Volg Hart van Nederland

Baudet na ingrijpen Twitter: meningen censureren in campagnetijd heel gevaarlijk

Politiek

9 mrt 2021, 10:42

Forum voor Democratie-lijsttrekker Thierry Baudet is niet blij met de beperkingen die social mediaplatform Twitter hem heeft opgelegd. Twitter bestempelt een bericht van Baudet als misleidend en heeft de mogelijkheid om te reageren en te delen uitgeschakeld. "Ik vind het heel gevaarlijk dat dit gebeurt", vertelt Baudet tegen Hart van Nederland.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog

De partijleider van Forum was dinsdagochtend te gast bij de ochtendshow van Frank Dane op Radio 538. Daar reageerde hij voor het eerst op zijn Twitter-perikelen. "Ik vind het oprecht ontzettend zorgelijk wat er aan het gebeuren is", zei hij.

Na afloop van de uitzending vroeg Hart van Nederland hem om een nadere toelichting. "Ik vind het heel gevaarlijk dat dit gebeurt", benadrukte hij nog maar eens. "In campagnetijd moeten mensen in alle vrijheid hun visie kunnen presenteren en als je dan meningen gaat censureren, dan ben je bezig in te grijpen in het democratische proces."

Tweet over coronadoden

In de bewuste tweet schrijft Baudet dat hij zich "absoluut niet" gaat vaccineren tegen het coronavirus. Hij noemt het risico van het virus voor hem "volstrekt verwaarloosbaar". Volgens de lijsttrekker stierven in 2020 slechts 151 mensen van jonger dan 70 jaar aan het coronavirus.

Dat terwijl het RIVM het heeft over ruim 1500 coronadoden onder de 70 jaar. Baudet verklaart zijn tweet: "Er is een onderscheid tussen aan corona overleden en met corona overleden. Er zijn 151 mensen van onder de 70 die echt aan corona gestorven afgelopen jaar en in totaal 1500 met corona." Waar Baudet zijn informatie vandaan haalt is niet duidelijk.

Volgens het RIVM zijn in totaal (alle leeftijden) ruim 15.859 coronapatiënten overleden tijdens de pandemie. Het CBS berekende dat sinds maart 2020 zo'n 12 procent meer mensen zijn overleden dan verwacht.

Anti-censuurwet

Baudet hoopt in de toekomst wel vrij zijn mening te kunnen geven op sociale media. "Die platforms zijn ooit aan ons verkocht als een open plek waar je je mening kan geven. Wat er nu aan het gebeuren is, is dat zij steeds meer aan het sturen zijn."

Daarom wil zijn partij een anti-censuurwet invoeren, laat Baudet weten. Daarin staat dat sociale mediabedrijven alleen beperkingen mogen opleggen voor zaken die bij wet strafbaar zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.