Terug

Volg Hart van Nederland

Avondspits wegens hemelvaartsweekend over hoogtepunt heen

nieuws

17 mei 2023, 16:27

De drukte op de Nederlandse wegen neemt af. Iets na 19.00 uur stond er volgens de ANWB nog zo'n 110 kilometer file. Op rijkswegen was dat rond dat tijdstip bijna 50 kilometer, meldde Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Vanwege het hemelvaartsweekend, dat donderdag begint, werd een drukke avondspits verwacht. Op het hoogtepunt om 17.30 uur stond er 1016 kilometer file op rijkswegen en N-wegen, waarmee deze avondspits volgens de ANWB de vijfde drukste spits van dit jaar was.

"Het was dan wel geen recordspits, maar vooral in Brabant en Gelderland was het superdruk op de weg", laat de ANWB weten. Vooral recreatieverkeer wist de wegen in die provincies te vinden, boven op het gebruikelijke woon-werkverkeer. Donderdag is Hemelvaartsdag en veel mensen nemen vrij voor een lang weekend. De drukste avondspits dit jaar was vooralsnog op 6 april, de donderdag voor het paasweekend. Toen stond er bijna 1200 kilometer file op rijkswegen en N-wegen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.