Terug

Volg Hart van Nederland

Auteurs en uitgevers steunen Lammers in paginagrote advertentie

Auteurs en uitgevers steunen Lammers in paginagrote advertentie

nieuws

10 feb 2023, 07:05

Alle landelijke dagbladen publiceren zaterdag een paginagrote advertentie waarin auteurs en uitgevers steun betuigen aan schrijver Pim Lammers. Zeker 2000 mensen uit het vak hebben de advertentie ondertekend, meldt boekenkoepel CPNB.

In de advertentie staat dat de initiatiefnemers het verschrikkelijk vinden dat Lammers zich terug heeft moeten trekken als schrijver van het kinderboekenweekgedicht omdat hij talloze doodsbedreigingen ontving. "De aanvallen volgden op een kort verhaal dat Lammers in 2015 voor volwassenen schreef. Doodsbedreigingen aan het adres van schrijvers zijn onaanvaardbaar, ongeacht hoe je hun werk interpreteert of wat je ervan vindt. Wij vinden het niet acceptabel dat schrijvers in hun veiligheid en vrijheid worden bedreigd."

De steunbetuiging is spontaan ontstaan bij enkele auteurs en uitgevers waarna de Groep Algemene Uitgevers (GAU) de actie coördineerde. Behalve schrijvers, illustratoren en vertalers hebben tal van organisaties uit het boekenvak de oproep medeondertekend.

Relatie tussen tienerjongen en trainer

De doodsbedreigingen volgden na een onlinehetze op sociale media. Veel mensen vonden het niet kunnen dat Lammers een gedicht voor de Kinderboekenweek zou schrijven omdat de auteur bijna tien jaar geleden een verhaal voor volwassenen schreef over de relatie tussen een tienerjongen en zijn trainer.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.