Terug

Volg Hart van Nederland

Amsterdamse kroeg Le Patron maakt 'grapje' over huiselijk geweld voor reclame

Amsterdamse kroeg Le Patron maakt 'grapje' over huiselijk geweld voor reclame

112

18 juli 2018, 15:18

De Amsterdamse kroeg Le Patron zette deze week een bord voor de deur met zogenaamde grap over huiselijk geweld. Ze gebruikten een grap van een Amerikaanse comedian die vaker materiaal gebruikt over geweld tegen vrouwen. Uit cijfers van de politie blijkt dat jaarlijks 65.000 gevallen van huiselijk geweld gemeld worden. Het echte aantal ligt waarschijnlijk veel hoger. Elke maand overlijdt er in Nederland een kind of volwassene aan de gevolgen van huiselijk geweld.

1-sterren-recensies

Op Facebook heeft de bar aan de Vijzelstraat de mogelijkheid om een recensie achter te laten uitgezet, nadat het 1-sterren-recensies regende. Het bord is door passanten inmiddels onder handen genomen. Twee vrouwen veranderden de tekst in “Domestic violence is no joke” (vertaald: "Huiselijk geweld is geen grap"). Volgens Le Patron was het allemaal maar een grapje. Foto: @womensmarchnl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.