Terug

Volg Hart van Nederland

Paasdrukte op de wegen: op hoogtepunt meer dan 420 kilometer file

Paasdrukte op de wegen: op hoogtepunt meer dan 420 kilometer file

nieuws

15 apr 2022, 15:36

De eerste drukte in verband met de paasdagen is sinds het middaguur op Goede Vrijdag goed waarneembaar op de Nederlandse wegen en op de veerboten richting de Waddeneilanden.

Iets voor 12.00 uur telde Rijkswaterstaat bijna 100 kilometer file op de snelwegen, een uur later was die lengte al opgelopen naar meer dan het dubbele. Ook de ANWB ziet "drukte voor het paasweekend" vanaf de Duitse grens. Rond 15.30 uur stond op alle snel- en N-wegen in Nederland een stoet voertuigen met een totale lengte van meer dan 420 kilometer.

Drukte door Duitse gezinnen

Niet in de Randstad, maar vooral daarbuiten rondom de Veluwe, richting de Zeeuwse kust en in Noord-Brabant ziet de ANWB volle wegen. Op de A12 vanaf Duitsland richting Arnhem staat sinds 08.00 uur al de hele dag een "traditionele paasfile", aldus een ANWB-woordvoerder. Die wordt veroorzaakt door "Duitse gezinnen die ons land bezoeken om hier de paasdagen door te brengen". De lengte van de file wisselt continu doordat kleinere files aan en los van elkaar komen, een zogenoemde "accordeonfile", legt de woordvoerder uit. De vertraging wisselt tussen een kwartier en een uur.

Van Tilburg naar Breda wordt langzaam gereden en staat er regelmatig een file. "De meesten rijden waarschijnlijk naar Zeeland, een deel gaat naar Antwerpen." De vrijdagavondspits verloopt druk en is zoals verwacht vroeg begonnen, aldus de ANWB.

Pasen 'als vanouds' bij de veerdiensten

Ook richting de Waddeneilanden is het druk bij de veerdiensten. Het is een Pasen "als vanouds, vergelijkbaar met voor corona. En het lijkt zelfs nog iets drukker te worden, waarschijnlijk door het voorspelde mooie weer", aldus een woordvoerder van Rederij Doeksen, die vaart op Terschelling en Vlieland. "We gaan vandaag af en aan met volle boten."

Ook op de boot naar Texel is het "zoals ieder jaar lekker druk", aldus een woordvoerster van rederij TESO. Dat was het afgelopen jaar ondanks corona ook zo tijdens Pasen, maar dit jaar kunnen ook de Duitse toeristen weer komen en dat merkt de veerdienst.

Geen problemen

De afvaart tussen Den Helder en Texel hoeft niet vooraf gereserveerd te worden, dus reizigers moeten bij aankomst wellicht één afvaart wachten om naar de overkant te kunnen. "We varen elk half uur en de schepen zijn relatief groot", aldus de woordvoerster. Daardoor loopt het volgens haar daar zonder problemen door.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.