Terug

Volg Hart van Nederland

Zware avondspits door slecht weer en treinstaking, files nemen af

Zware avondspits door slecht weer en treinstaking, files nemen af

nieuws

9 sep 2022, 14:53

De drukte op de Nederlandse wegen is vrijdag rond 18.30 uur aan het afnemen, meldt de ANWB. Op het hoogtepunt stond er in het land ongeveer 700 kilometer aan file, het was vooral erg druk in de regio Rotterdam, maar ook vanuit Utrecht naar Noord-Brabant en rondom Arnhem en Nijmegen. De files werden mede veroorzaakt door het slechte weer, de staking bij de Nederlandse Spoorwegen, waardoor er vrijdag nauwelijks treinen rijden, en door een aantal ongelukken.

De drukte kwam vrijdag al vroeg op gang, rond 14.30 uur stonden er op de A- en N- wegen al ruim 50 files. Rond 17.30 uur was dat aantal opgelopen tot 115 files met een totale lengte van bijna 700 kilometer.

Het KNMI heeft voor vrijdagmiddag vanaf 12.00 uur in de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant code geel afgekondigd. In dat gebied kunnen veel buien met plaatselijk veel regen vallen, waar het verkeer last van kan hebben, verwacht de dienst. Deze waarschuwing blijft nog tot in de loop van zaterdag van kracht.

Werk zo mogelijk thuis

De buien trekken vanaf de Noordzee het land binnen. Op enkele plaatsen kan tot en met zaterdagochtend tot wel 50 millimeter regen vallen. Dit kan op sommige plaatsen ook leiden tot wateroverlast. In de loop van zaterdag trekken de buien naar het zuidoosten weg, verwachten de meteorologen. Het KNMI adviseert weggebruikers om goed voorbereid op pad te gaan en zo mogelijk thuis te werken.

De vrijdagavondspits is doorgaans al druk vanwege de combinatie tussen woon-werkverkeer en mensen die eropuit gaan.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.