Terug

Volg Hart van Nederland

Telefoon roodgloeiend op actiedag Giro555, 89 miljoen euro opgehaald

nieuws

15 feb 2023, 05:55

De Nationale Actiedag voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië is woensdagochtend om 5.55 uur van start gegaan. NPO, RTL en Talpa slaan de handen ineen om zo veel mogelijk geld op te halen op Giro555 voor de slachtoffers van de humanitaire ramp. In de video boven het artikel is de livestream van de actie te volgen.

Beeld & Geluid in Hilversum is omgetoverd tot het actiecentrum van Giro555. Vanuit daar worden live radio- en tv-programma's gemaakt en is er een belpanel met bekende Nederlanders. De hele dag kunnen mensen contact opnemen met het belpanel via 0800-1112 om te doneren.

Het bekendmaken van de eindstand is onder meer te zien op SBS6. Doneren is de dagen erna ook nog mogelijk. Het geld is onder andere dringend nodig voor onderdak, medische hulp, eten, drinken en hulpgoederen, zoals medicijnen, warme kleding en dekens.

Duizenden slachtoffers

Het zuidoosten van Turkije kreeg vorige week maandag te maken met een beving met een kracht van 7.8. Het epicentrum lag 26 kilometer ten noordwesten van de stad Gaziantep, niet ver van de grens met Syrië. Later maandagochtend vond een tweede aardbeving plaats. Het dodental is inmiddels opgelopen tot meer dan 5000 en er zijn vele duizenden gewonden.

De landelijke actiedag van woensdag kan op veel steun rekenen, is op onderstaande video te zien:

Veel steun voor landelijke actiedag Giro555
0:40
Veel steun voor landelijke actiedag Giro555

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.