Terug

Volg Hart van Nederland

Actie om eenzaamheid bij paarden aan te pakken: 'Deel je wei, iedereen blij'

Dieren

13 feb 2019, 22:40

Paarden die met elkaar in de wei staan en samen rennen, spelen en eten. Zo zien we het graag! Toch staat een groot aantal paarden in Nederland alleen in de wei of op stal. Om die reden starten de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS), de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS), de Dierenbescherming en Dier & Recht de campagne ‘Deel je wei, iedereen blij’.

Leven in kuddes

In de natuur leven paarden in kuddes, om van elkaar te leren en voor de veiligheid. In een kudde is de kans tenslotte kleiner dat ze door een roofdier worden gegrepen. Ook kunnen paarden in een kudde om beurten de wacht houden, zodat andere paarden uit de groep kunnen rusten. De band die paarden met elkaar hebben verschilt. Sommige paarden tolereren elkaar, terwijl anderen elkaar opzoeken, samen eten en op de schoft krabbelen als teken van vriendschap.

Belang van sociaal contact

Met de nieuwe campagne willen de vier organisaties paardeneigenaren bewust maken van het belang van sociaal contact tussen paarden. De meeste mensen hebben het beste voor met hun paard, maar weten vaak niet of hun paard eenzaam is, of hoe ze twee paarden veilig aan elkaar koppelen. Kijk voor meer informatie over de campagne op deze website.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.