Terug

Volg Hart van Nederland

Klimaatactivisten 'bezetten' ministerie in Den Haag: 'Fossiele brandstoffen zijn olie op het vuur'

Klimaatactivisten 'bezetten' ministerie in Den Haag: 'Fossiele brandstoffen zijn olie op het vuur'

Politiek

20 okt 2020, 13:36

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion voeren dinsdag actie in het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag. Ze eisen dat minister Eric Wiebes onmiddellijk stopt met het subsidiëren van de fossiele industrie. 'De wereld staat in brand.' Het gaat om zeven activisten die sinds 10.00 uur in de lobby van het ministeriegebouw zitten. Ze hebben onder andere een spandoek bij zich met '4,5 miljard in rook op' erop. De actievoerders protesteren tegen "de miljardensubsidies die, ondanks beloftes om hiermee te stoppen, nog steeds naar fossiele brandstoffen gaan". Lees ook: Klimaatactivist ketent zichzelf vast aan wagen van minister

Gesprek met Wiebes?

"We zitten midden in een klimaatcrisis", zegt een woordvoerder van Extinction Rebellion. "Zolang er nog minstens evenveel belastinggeld wordt gestoken in het doen toenemen van de CO2-uitstoot als in de oplossingen daarvoor, zijn we eigenlijk nog niet begonnen met het aanpakken van de klimaatcrisis", aldus de actiegroep. De activisten willen daarom dat het geld naar duurzaam beleid gaat. Volgens de woordvoerder mogen ze blijven zitten totdat het ministerie dicht gaat. Het is nog niet duidelijk of ze dat ook doen. "Hoewel wij hier niet weg zullen gaan voordat aan onze eis is voldaan, zijn wij uiteraard graag bereid om met u kennis te maken en in gesprek te gaan", schrijven ze in een brief aan Wiebes. Vorige maand blokkeerden klimaatactivisten van Extinction Rebellion meerdere dagen wegen in Amsterdam Tekst: Redactie/ANP Foto: Extinction Rebellion

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.