Terug

Volg Hart van Nederland

Aantal elektrische auto's op de Nederlandse wegen binnen een jaar verdubbeld

Aantal elektrische auto's op de Nederlandse wegen binnen een jaar verdubbeld

Weerbericht

3 dec 2020, 09:24

Consumenten hebben in dit jaar vaker voor een elektrische auto gekozen, onder andere vanwege de aanschafsubsidie. Het totale aantal elektrische auto's op de Nederlandse wegen steeg naar bijna 145.000, een verdubbeling ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit een onderzoek naar elektrisch rijden van de ANWB. De groeiende populariteit van elektrisch rijden kent volgens de organisatie meerdere oorzaken. Zo sluit het huidige aanbod steeds beter aan bij de behoefte van de consument. Het aantal modellen in de prijsklasse tot 50.000 euro steeg van 22 naar 31. Daarnaast nam de gemiddelde actieradius sterk toe en zijn de totale gebruikskosten inmiddels vergelijkbaar met die van een gemiddelde benzineauto. Bovendien zijn er in ons land fors meer punten gekomen waar elektrische auto's kunnen snelladen. Lees ook: 'Zelfrijdende stadsauto gaat het niet worden, fietsers zijn te onvoorspelbaar'

Prijs grootste struikelblok

Het aantal Nederlanders dat overweegt binnen vijf jaar een elektrische auto aan te schaffen, steeg van 20 procent naar 26 procent. Hoewel er een subsidie is voor de aanschaf is een elektrische auto nog niet voor iedereen een haalbare optie. De aanschafprijs (50 procent) vormt dan ook het grootste struikelblok. Ook de lage actieradius noemt een grote groep (30 procent) een belemmering. De belangrijkste reden om wél te kiezen voor een e-auto is het milieu (60 procent). Ook zien veel autobezitters (32 procent) het wel zitten dat ze bij elektrisch rijden nooit meer hoeven te tanken.

Uit jaarlijks onderzoek van de ANWB naar de stand van zaken rond elektrisch rijden in Nederland blijkt dat dit steeds bereikbaarder wordt. Maar voelen Nederlanders dat ook echt zo? ⚡?? https://t.co/uG1b4as8IX pic.twitter.com/ESmbBP6mec

— anwb (@ANWB) December 3, 2020 ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.