Lifestyle & Entertainment

Seks in Big Brother? Eerst even je duimpje opsteken

Voor er seks in Big Brother mag plaatsvinden, moeten deelnemers eerst een duimpje opsteken naar de camera. “Dat is één van de regels”, aldus gedelegeerd producent Jeroen Compeer in een interview met de Volkskrant.

Het populaire programma, waarin acht mensen die elkaar niet kennen samen in een huis gaan, komt na twintig jaar terug op tv. Alles wat ze doen wordt gefilmd.

Lees ook: Na 14 jaar keert Big Brother terug op de buis: ‘Privacy is maar een betrekkelijk ding’

Opsteken van de duim is verplicht

De reden dat het opsteken van de duim nu een vereiste is, is vanwege een incident bij de Spaanse variant van het programma. Eind 2017 werd in Spanje een bewoonster van het huis hoogstwaarschijnlijk verkracht door een andere bewoner – tegen wie 2,5 jaar celstraf is geëist. De kandidate had eerder vrijwillig seks met hem gehad, waardoor de makers niet ingrepen.

“Uiteindelijk is dat een rechtszaak geworden. Het is heel naar voor alle betrokkenen. Mede daarom hebben ze vorig jaar bij Big Brother in Zweden besloten: als je seks wil hebben, eerst duimen omhoog naar de camera”, aldus Compeer. “Dat hebben wij overgenomen. Het staat duidelijk in ons regelboek, dat we met iedereen hebben besproken.”