Politiek

Actievoerders Extinction Rebellion opgepakt in Den Haag

Vijftien actievoerders die met krijt teksten op ramen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag aan het schrijven waren, zijn woensdagochtend opgepakt. De vijftien werden aangehouden omdat de demonstratie niet was aangekondigd, meldt een woordvoerder van de politie.

De actievoerders zijn van Extinction Rebellion. De actiegroep meldt met afwasbaar krijt “de gevolgen van het falend overheidsbeleid” op het raam van het ministerie te hebben gezet. Het zou daarbij gaan om leuzen als ‘3 graden opwarming in 2100’ en ‘½ tot 1 m zeespiegelstijging in 2100’.

(Tekst gaat verder onder tweet)

Extinction Rebellion wil dat subsidies voor fossiele brandstoffen onmiddellijk worden stopgezet. De daarmee vrijkomende middelen moeten worden geïnvesteerd in duurzaam beleid.

Eerder had Extinction Rebellion naar eigen zeggen dezelfde actie aangekondigd voor 17 november, maar die zou door een grote politiemacht zijn tegengehouden, aldus de actiegroep. Dit keer was de actie niet aangekondigd, aldus de groep.

ANP

Beeld: Regio 15


Hart van Nederland ochtendbulletin

Hart van Nederland is nu ook elke ochtend op tv! Van 6.30 tot 10.00 uur praten we je op SBS6 bij over het laatste nieuws uit Nederland en krijg je het laatste Shownieuws. Op zaterdag zijn we er van 7.00 tot 10.00 uur en op zondag van 7.00 tot 9.00 uur.