Dieren

Diergaarde Blijdorp verwelkomt zwarte neushoornbaby

Naima, de zwarte neushoorn van Diergaarde Blijdorp, is zondagavond bevallen. Dat meldt de dierentuin op Twitter. Een bijzondere bevalling want het is het derde Nederlandse zwarte neushoornbaby’tje in 57 jaar tijd. De tweede voor Naima. Het is nog niet duidelijk welk geslacht het kalf heeft.

De zwarte neushoorn van Diergaarde Blijdorp is zo’n 480 dagen zwanger geweest van haar tweede kalf, een kleine 15 maanden dus. Dit is overigens heel normaal voor een zwarte neushoorn, de moeder is gemiddeld zo’n 15 tot 16 maanden zwanger.

Lees ook: Neushoorn Vungu overwint buitenvrees

Kalf

Naima’s verzorger liet 3 november, de dag dat ze uitgerekend was, weten dat ze elke dag bloed bij haar afnemen om te kijken hoe het met de zwangerschap gaat. Op die manier kunnen de verzorgers een inschatting maken over wanneer het kalf geboren wordt.

Zondagmiddag liet de dierentuin op Twitter weten dat de bevalling aanstaande was. Door middel van webcams konden belangstellende de bevalling live meekijken. De dierentuin laat weten dat het kalf van Naima zeer welkom is aangezien de Zwarte Neushoorn ernstig wordt bedreigd. Er leven nog zo’n vijfduizend van deze grote dieren in het wild.

Foto: Naima met haar eerste kalf