Dieren

Zwaar verwaarloosde hond met maden en stuk waslijn in zijn vacht ondergaat totale metamorfose

Toen hond Dapper door de dierenpolitie werd gevonden, was hij meer dood dan levend. De vacht van het 8-jarige Boomerhondje was volledig vervilt en zat vol met maden. Tussen zijn rechter achterpoot en zijn buik zat zelfs een stuk waslijn klem. De viervoeter is direct flink onder handen genomen, mét resultaat!

Dapper had volgens de dierenbescherming ‘extreem veel pijn’, doordat de haren van zijn vacht strak op zijn huid vastzaten. Door zijn vervilte vacht was ook bewegen moeilijk en erg pijnlijk. Een dierenarts heeft de vacht van de hand daarom afgeschoren. “We hebben dit hondje niet voor niets Dapper genoemd. Hoeveel pijn hij ook had, hij bleef tijdens de scheerbeurt zo ontzettend vriendelijk en geduldig. Dapper is echt dapper!”, aldus beheerder Anja Wasman van Dierenasiel de Swinge in Drachten.

Hond Dapper tijdens zijn scheerbeurt (Beeld: Dierenbescherming)

Na de scheerbeurt bleek het hondje ook nog een oogaandoening te hebben en was een van zijn pootjes in slechte staat. Dankzij de juiste ondersteuning en wat oogdruppels konden ook die problemen de wereld uit worden geholpen. Dapper zal de komende tijd verder revalideren in het dierenasiel.

Na de metamorfose is Dapper weer gezond en wel! (Beeld: Dierenbescherming)

Eigenaresse Dapper

De eigenaresse van Dapper kampte volgens de Dierenbescherming met psychische problemen en heeft ‘met groot verdriet’ afstand moeten doen van haar geliefde hondje.