112

Zoontje (10) ziet hoe vader op straat wordt neergeschoten in Tilburg

In Tilburg is vrijdagochtend een man op straat neergeschoten. Het gaat om een 42-jarige inwoner van de Brabantse stad. Zijn 10-jarige zoontje was getuige van de schietpartij, meldt de politie.

De schietpartij gebeurde even na 9.30 uur op de Dolomietenweide, middenin een woonwijk. Getuigen hadden schoten gehoord en zagen een man op de grond liggen. Eenmaal ter plaatse troffen agenten hem aan. Hij had meerdere verwondingen, maar was wel aanspreekbaar. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, maar is niet in levensgevaar.

‘Drie knallen gehoord’

Buurtbewoners zouden drie knallen hebben gehoord, meldt Omroep Brabant. Later op vrijdag gaat de politie met het slachtoffer in gesprek om te achterhalen wat er precies is gebeurd. Voor het zoontje is slachtofferhulp ingeschakeld.

In hun zoektocht naar de dader is de politie op zoek naar een man van de rond de 25 jaar oud. Hij heeft een donkere huidskleur en zou een zwarte jas en een blauwe broek hebben gedragen. Na het incident rende hij weg in de richting van Stappegoor. Getuigen worden opgeroepen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Beeld: SQ Vision