112

Zoektocht bij Georgische rivier, nog altijd geen spoor van vermiste Siem Wigger (23)

Van de vermiste Siem Wigger uit Manderveen ontbreekt nog altijd ieder spoor. De 23-jarige backpacker is sinds zaterdagnacht vermist in Georgië. De plaatselijke hulpdiensten, familie, vrienden en vrijwilligers zoeken woensdag langs de oevers van de Rioni-rivier in Kutaisi.

Op Facebook wordt een opsporingsbericht voor Siem duizenden malen gedeeld. Op dat platform verenigen ook vrijwilligers zich om te gaan zoeken. Woensdagochtend om 09.00 uur maakte een groep zich klaar om weer een dag te gaan zoeken. Zij verzamelden bij de Rustaveli Bridge.

Bij die brug is Siem nog gezien, zo luidde een tip naar aanleiding van het opsporingsbericht. Camerabeelden die de politie heeft ingezien bevestigen dat, volgens de Georgische nieuwssite Georgia Today. De hulpdiensten, inclusief duikers, zijn daar dinsdag begonnen met zoeken.

Siem Wigger verdwenen

Siem’s vriend Rik Steggink laat woensdagochtend weten dat er nog altijd ‘geen nieuws’ te melden is. Siem en Rik waren samen op rondreis door Georgië. Ze hadden afgelopen zaterdag een leuke avond in Kutaisi en gingen, onder invloed, samen naar een nachtclub.

Rik bezocht daarna nog de McDonald’s, maar merkte daar dat Siem niet meer bij hem was. Volgens de krant Tubantia reageerde Siem vanaf toen niet meer op telefoontjes en appjes. Rik keerde terug naar het hostel waarin hij met Siem verbleef, en wachtte tevergeefs tot zijn vriend terugkwam.

‘Kijk uit naar Siem’

Siem’s zus Sjeel roept via Facebook Georgiërs en toeristen in het land op om uit te kijken naar Siem. Vooral in de bossen, bergen en rivier. “Siem is atletisch, een goede zwemmer en houdt van de natuur. We hopen dat hij zich stroomafwaarts of in de heuvels bevindt”, aldus zijn zus. “Wij geven Siem niet op”, besluit ze haar bericht.

De moeder en vriendin van Siem zijn maandag al op het vliegtuig gestapt om hem te gaan zoeken in Kutaisi. Vooralsnog dus zonder resultaat.