Lifestyle & Entertainment

Zoek je deze zomer nog een stalling voor de caravan? Succes ermee!

Net een leuke caravan op de kop tik getikt? Blijf dan niet te lang hangen in de geluksmodus, want het zware werk moet nog echt beginnen. Probeer namelijk maar eens een stalling te vinden in de buurt. De kans is namelijk groot dat er geen plek meer is.

Uit cijfers van Marktplaats.nl blijkt dat het aantal zoekopdrachten naar caravans en campers in juni met bijna 80% toegenomen ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Het lijkt erop dat veel zoekopdrachten uiteindelijk hebben geresulteerd in een deal. Volgens Taco Smit van Buikema Stalling en Onderhoud in Kampen komen veel mensen na hun aankoop in de knel: “Ik heb het idee dat veel mensen uit impuls een caravan of een bootje kopen. Bellers die vragen of ze bij ons terecht kunnen moet ik helaas verder verwijzen.”

Lees ook: Topdrukte bij caravanstallingen door zomervakantie

Toch vraagt Smit nog wel altijd even door vanaf wanneer de caravanhouders een plekje zoeken. “Meestal is dat direct, je merkt dat ze de aankoop dus al hebben gedaan. Een caravan of een boot is natuurlijk geen auto. Als je die koopt zet je die gewoon bij je in de straat, maar een caravan mag vaak niet langer dan drie dagen thuis staan.”

Geen plekje meer vrij

Als alle vakantiegangers weer terug zijn, is er dus geen plekje meer vrij in de stalling van Taco. Hij merkt de wanhoop onder Nederlanders die een stalling zoeken vooral in het aantal aanvragen. “Als ik echt overal ja op had gezegd, dan had ik zo 300 extra plekken kunnen vullen. Die ruimte is er niet meer”, aldus Taco.

Hetzelfde geldt voor Rene Nolten van Caravanstalling Waarland in het Noord-Hollandse Schagen. “Ik heb plek voor ongeveer 175 caravans, maar ik moet ook steeds ‘nee’ verkopen. Er is bij ons in de regio geen plekje meer te vinden. Ik vermoed dat het er ook mee te maken heeft dat een grote stalling in de buurt ermee op gaat houden. Als mensen mij bellen geef ik ze zelfs het advies om naar een stalling in Friesland te zoeken voor een jaartje.”