Gezondheid

Ziekenhuis Tilburg gaat personeel onderzoeken op coronavirus

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg is een contactonderzoek begonnen onder medewerkers die contact hebben gehad met de drie patiënten die besmet zijn met het  coronavirus.

Zaterdag is vastgesteld dat ook de dochter en de vrouw van de besmette man uit Loon op Zand geïnfecteerd zijn geraakt. Het ziekenhuis heeft daarop de medewerkers geïnformeerd die mogelijk contact hebben gehad met deze patiënten. Dat doet het ziekenhuis om te voorkomen dat het virus zich mogelijk verder kan verspreiden.

Medewerkers die negatief zijn getest, kunnen gewoon komen werken en worden vervolgens gedurende twee weken elke dag getest.

Zes coronabesmettingen

De 56-jarige man uit Loon op Zand werd woensdag in het ziekenhuis opgenomen. Donderdag werd bekendgemaakt dat hij het eerste geval van besmetting is in ons land. De plaatselijke GGD zegt uit privacyoverwegingen niet te gaan melden of de man weer naar huis mag.

Inmiddels zijn in totaal zes Nederlanders besmet het coronavirus. De andere gevallen zijn een vrouw uit Diemen en haar man en kind.

Lees ook: Dit is wat we nu weten over het nieuwe coronavirus