112

Zes auto's in brand binnen één uur in Arnhem: 'Onze auto was niet meer te redden'

De Arnhemse brandweer heeft een drukke avond en nacht achter de rug. Binnen één uur zijn er minstens zes auto’s afgebrand. Dat meldt een correspondent aan Hart van Nederland.

Rond 23:30 stond een auto aan de Steijnstraat in Arnhem in brand, tientallen meters daar vandaan bleek er nog een auto in lichterlaaie te staan. Daar houdt het verhaal niet op, want rond de klok van 12 werd er enkele straten verderop nog een autobrand gemeld, gevolgd door nog eens twee meldingen van een brandende auto. Wederom een paar straten verderop. Rond 00:20 kwam de laatste melding van een brandende auto binnen.

Blussen tot de brandweer kwam

Lisa Harosh zag haar Mitsubishi Outlander uitbranden. “Een alerte buurvrouw heeft na een explosie die ze hoorde meteen de brandweer gebeld, mijn man is gaan blussen tot de brandweer er was. Onze auto stond dicht bij het huis, we waren bang dat de brand over zou slaan”, aldus Harosh tegen Hart van Nederland. Dat was onze grootste angst.”

Die angst wordt geen waarheid. “Maar de onze auto was niet meer te redden. Heel vervelend, en ook nog eens in coronatijd. We hebben een bed and breakfast en dat ligt stil. Dus hebben we geen financiële buffer, maar waarschijnlijk zijn we verzekerd. Ik hoop dat we snel vervangend vervoer krijgen. We moeten regelmatig naar het ziekenhuis, daarvoor hebben we een auto nodig.”

Beeld: SPS Media