112

Zeer grote brand in Carpetright in Beverwijk, NL-Alert verstuurd

In de Carpetright in Beverwijk heeft in de nacht van zondag op maandag een zeer grote brand gewoed. Vanwege de rookontwikkeling werd een NL-Alert verstuurd.

Het vuur brak rond 1.00 uur uit in het gebouw van het tapijt- en vloerenbedrijf aan de Parallelweg, op een industrieterrein aan de rand van de Noord-Hollandse plaats. “We zijn volop bezig met het onder controle brengen van de brand”, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

(Tekst gaat verder onder tweet)

Winkel naast woonwijk

Naast het industrieterrein ligt een woonwijk. Vanwege de rookontwikkeling werd even voor 2.00 uur een NL-Alert verzonden. Omwonenden die last hadden van de rook werden daarin opgeroepen om deuren en ramen te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Even na 4.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester, wat betekent dat het vuur onder controle is. De winkel heeft forse schade opgelopen, aldus de woordvoerder. “De brand is beperkt gebleven tot Carpetright. Omliggende panden, waaronder een partycentrum dat deels boven het pand van Carpetright uitsteekt, hebben wel rookschade opgelopen.”

Tekst: Redactie/ANP
Beeld: HFV Photo Services