112

Fatale woningbrand in Duiven blijkt gezinsmoord

De woningbrand in Duiven waarbij afgelopen vrijdag een vader, moeder en dochter om het leven kwamen, blijkt een gezinsmoord. Dat maakt de politie maandagmiddag bekend.

Na de rampzalige brand werden de lichamen gevonden van een 64-jarige man, een vrouw van 58 en hun 20-jarige dochter. Het hele weekend na de brand werd veel gespeculeerd over wat er gebeurd zou kunnen zijn. Nu blijkt dus dat er sprake is van een gezinsmoord. De slachtoffers zijn voor de brand om het leven gebracht, maar wat er precies gebeurd is wordt niet bekendgemaakt.

Lees ook: Buurman na fatale brand: ‘Ik ben al de hele dag van slag’

De brand brak vrijdagochtend uit in de vrijstaande woning aan de Roodwilligenstraat in het Gelderse Duiven. Het blussen werd bemoeilijkt door de gesloten rolluiken. Brandweermannen vonden na het blussen de drie lichamen in het huis. De identificatie van de overledenen kon pas maandag worden afgerond.

Triest gezinsdrama

Waarnemend burgemeester Jacques Niederer laat weten enorm geschrokken te zijn. “Dat drie mensen uit Duiven zijn overleden was al een schok. Dat dit nu een triest gezinsdrama blijkt te zijn, roept nog meer gevoelens van ontzetting op. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, vrienden en overige betrokkenen.”

Piet van der Veekens uit Zaandam kende het gezin goed. Hij leerde ze kennen via de Dutch American Vanclub, een club voor mensen die een passie voor Amerikaanse camperbusjes delen. ”Jan was echt een doener, een klein mannetje en altijd in de weer”, vertelt Piet op de bank in zijn eigen woonkamer. ”En Lenie was echt een top Hollands wijf, het was altijd gezellig met ze”.

Het is ook voor Piet nog maar moeilijk te bevatten dat het gezin er niet meer is. Het nieuws van vandaag, dat het gezin om het leven is gekomen door een gezinsmoord is een klap in het gezicht: ”Dat geloof ik niet, dat kan gewoon niet waar zijn, denk je dan.”